Frequently Asked Questions

Is er een wachtlijst?

Nee, wij proberen nieuwe cliënten binnen 2 á 3 weken voor het eerst te zien. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de cliënt(en) zelf.

Wordt relatietherapie vergoed?

Nee, Een uitzondering daargelaten wordt door zorgverzekeraars relatietherapie niet vergoed.

Werken jullie ook in de avond?

Ja, het is ook mogelijk om in de avond af te spreken, echter is er wel beperkte plek.

Hoe lang duurt een gemiddeld relatietherapie traject?

Een relatietherapie traject bij Praktijk leef! verloopt in drie fases. De lengte is afhankelijk van de hulpvraag en de onderliggende dynamiek. Gemiddeld zijn 8 tot 12 sessies nodig om de relatie weer als verbonden en open te ervaren, echter zijn er ook koppels waarbij de doelen eerder bereikt worden.

Hoeveel tijd zit er tussen de sessies?

Afhankelijk van de noodzaak spreken we meestal 1x in de twee weken af. Naarmate de relatie verbetert wordt de tussentijd tussen de sessies verruimd.

Werken jullie beiden vanuit EFT?

Ja, wij zijn beiden opgeleid in EFT relatietherapie bij Stichting EFT Nederland, het professionele en officiële opleidingsinstituut in EFT en Hechtingsgerichte Gezinstherapie.

Wat is EFT relatietherapie?

EFT staat voor Emotionally Focussed couples Therapy. Hierbij staat het herstellen van de emotionele verbinding tussen koppels voorop, waarbij het herkennen en delen van hechtingsbehoeften -en angsten als een middel om de emotionele veiligheid in de relatie te (her)vinden. Hierdoor vergroot de ontvankelijkheid, betrokkenheid en responsiviteit zich bij beiden partners. Het herstelt de open verbinding vanwaaruit beiden partners zich in relatie tot elkaar, henzelf en hun omgeving kunnen ontwikkelen.

Is EFT wetenschappelijk onderbouwd?

Ja, EFT is Evidence Based. Er is en wordt heel veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van EFT bij relatietherapie. 70-73% van de koppels lukt het om de verbinding te herstellen en dichter tot elkaar te komen. 86% ervaren duidelijke positieve veranderingen. (bron: https://www.eft.nl/professionals/wetenschappelijk-onderzoek-eft)

Werken jullie ook 1 op 1 met cliënten?

Jazeker! Naast de relatietherapie die wij samen aanbieden werken wij ook individueel met cliënten met diverse hulpvragen. Ook kan 1 op 1 begeleiding een onderdeel zijn van het relatietraject waarbij het stel afzonderlijk van elkaar een verdieping kan maken.

Praktijk leef!

Praktijk voor coaching & relatietherapie
www.praktijk-leef.nl

Adres & contact

Zonnedauwhof 27, 3831 AH Leusden

Alexander: 06-193 56 549 (ook voor Whatsapp)
Judie: 06-394 86 533 (ook voor Whatsapp)

E-mail: contact@praktijk-leef.nl

Bedrijfsgegevens

KvK-nummer: 578 504 96
IBAN: NL62 ABNA 0112784836
AGB-code zorgverlener: 90-039500

AGB-code praktijk: 90-(0)57965


Of stuur een bericht via WhatsApp en ontvang z.s.m. een bericht terug

Neem contact op via Whatsapp


© Copyright 2023 Praktijk leef!