Rouwverwerking rondom zwangerschap

Hoewel iedereen graag een gezond kindje op de wereld wil zetten, komt het maar al te vaak voor dat dit niet vanzelfsprekend is. Het begeleiden van stellen die een miskraam of doodgeboorte hebben meegemaakt is een heel intiem en persoonlijk proces. Het verwerken van de dood van een kindje doet iedereen op zijn of haar eigen tempo en vaak op een eigen manier.
Toch kan het heel zinvol zijn om hier bij begeleid te worden. Juist wanneer je door het overlijden van het kindje je onzeker, angstig of schuldig voelt kan je door gesprekken en het nabije contact van de begeleiders geholpen worden om niet in de overweldigende gevoelens die je meemaakt de weg kwijt te raken. Het vraagt veel moed om niet te verharden, op safe te spelen door 'dit nooit meer mee te willen maken', of om jezelf niet af te laten glijden in depressie of een eindeloze zoektocht naar het 'waarom?'.

Wanneer je niet verder komt dan een gevoel van onrechtvaardigheid en wrangheid, is het tijd om aan de bel te trekken. Bij praktijk Leef! kan je terecht voor gesprekken, handvatten en eventuele rituelen die je verder kunnen helpen in jouw proces. Praktijk Leef! heeft haar naam te danken aan het besef dat alles doorgaat, er niks achterblijft maar uiteindelijk alles verder gaat.

Lees ook hier voor meer informatie over rouwverwerking