Wat cliënten zeggen

Resultaten en ervaringen

Tijdens de eerste gesprekken die ik met je had, kon je meteen de vinger op de zere plek leggen. En gaf me, door me zelf na te laten denken, inzicht in mijn gedachten en gedrag Je kon goed luisteren, hoorde ook wat ik niet vertelde. Legde uit hoe gedachten werken, en dat wat vroeger gebeurd is, een grote invloed heeft op het denken en handelen van nu. Een enorme eye-opener. Waardoor ik erg geholpen ben. Ondertussen zijn de sessies afgelopen en sta ik weer op eigen benen En dat gaat prima! Bedankt dat je me zo goed geholpen hebt en me inzicht hebt gegeven in mezelf. Mocht ik ooit nog hulp nodig hebben, dan kom ik zeker weer terug! En zal je bij anderen ook zeer zeker aanbevelen!
Anoniem, Barneveld

"De reden dat ik bij jullie kwam was omdat ik met mijn verloskundige had besproken dat het niet helemaal lekker liep allemaal, mijn hoofd zat vol en wist even niet hoe ik alles het beste kon plannen, loslaten en ook aangeven wat ik eigenlijk wil...
Mijn eigen gevoel volgen en niet altijd alles willen doen voor een ander, het was tijd om aan mijzelf te werken en aan mijzelf te denken. Dat vond en vind ik moeilijk, hierbij kreeg ik de hulp van Judie en Alexander. Ze begeleidden mij en gaven mij ook opdrachten om mee aan de slag te gaan. Hierdoor kon ik meteen oefenen in de praktijk. Dit was erg prettig je wordt bewust van je eigen handelen en je gevoel hierbij. Wat ik ervan geleerd heb is dat je best mag zeggen en doen wat je zelf wilt en dat het niet belangrijk is wat een ander ervan vindt, het gaat om jou en dat is op dat moment het belangrijkst. Ik heb Leef! als zeer prettig ervaren, heel persoonlijk en professionele mensen die goed weten hoe ze jou kunnen helpen."
Veronique, Leusden

"Doordat ik niet lekker in mijn vel zat na mijn zwangerschap en bevalling van mijn tweede kindje ben ik gaan zoeken naar een manier om weer een beetje 'mezelf' te worden, ik kwam bij Alexander terecht. Het was een grote stap voor mij om te zetten, want ik wil het liefst de dingen zelf oplossen, en de zin: 'zo erg is het ook allemaal niet, er zijn veel ergere dingen' is ook tijdens onze gesprekken vaak naar voren gekomen. Bij Alexander bleek dat niet mijn zwangerschap/ bevalling het 'probleem' was maar dat je in die periode wel op je kwetsbaarst bent en daardoor sommige dingen moeilijk een plekje kan geven. Ik was vooral veel bezig van wat andere personen van me vonden, en wilde vooral de beste mama, vrouw, vriendin, collega, enz zijn, maar vergat daarin volledig mezelf. Ik kwam ergens onderaan de lijst een keer te staan. Ik trok me veel aan van andere meningen en vertelde weinig over hoe ik me werkelijk voelde of dacht, want 'men' moest vooral niet denken dat ik het allemaal niet zo goed aan kon of me slap vonden. Ik moest vooral de perfecte mama zijn die het allemaal prima voor elkaar heeft thuis, terwijl ik heel weinig sliep en het best heel pittig vond.
Alexander heeft me een spiegel voor gehouden en me laten inzien dat ik zelf eigenlijk op de eerste plek hoor te staan. Dat als ik lekker in me vel zit, ik dan ook een leukere en fittere mama, vrouw, vriendin, enz. ben! En dat ik ook vooral dingen moet uitspreken zodat mensen weten wat er in me omgaat en hoe het met me gaat. Ik heb de neiging snel de dingen voor anderen in te vullen. Ik ben hier mee aan de slag gegaan en ben echt het gesprek aan gegaan met verschillende mensen, met hulp en tips van Alexander. Het was ontzettend fijn om te kunnen delen hoe ik me voelde en ontzettend verbaasd was ik om te zien dat mensen zo begripvol reageerde, me wilden helpen en me steunde.
Uiteindelijk heb ik niet een heel lang coachingstraject nodig gehad, maar net even dat steuntje in de rug om te doen wat er moest gebeuren. Ik voel me beter nu. Mijn zwangerschap en bevalling heb ik echt een plekje kunnen geven. Ik deel meer met anderen en krop niet alles op. Ik trek me minder van anderen aan, cijfer mezelf niet weg maar durf meer te zeggen wat ik wil en nodig heb. Natuurlijk blijven er altijd leerpunten, maar door deze sessies werd ik echt weer even bewust van het feit dat ik er ook gewoon mag zijn!"
Anoniem, Amersfoort

In een veilige, ongedwongen omgeving heb ik Alexander tijdens verschillende meditatiesessies als coach leren kennen. Alexander kan in een ruimte een bijzondere sfeer laten ontstaan van stilte, gelijkwaardigheid en persoonlijke reflectie. In persoonlijke gesprekken heb ik Alexander ervaren als een inspirerende en aandachtige coach, waar hij scherp inging op mijn vraagstukken met altijd het oog op de essentie van het onderwerp. Alexander verstaat het vak van luisteren, begeleiden en coachen. Het ene moment voelt hij voor mij als een broer waar we samen in dialoog een probleem aan het ontleden zijn, het andere moment neemt hij mij mee als een leraar waarin persoonlijke inzichten ontstaan die mij weer verder helpen.
Anoniem, Doorwerth

"Ik hoopte dat Alexander mij met beide benen in het Nu zou kunnen zetten en dat is helemaal gelukt! Hij is geen coach die je een bepaalde richting op duwt, maar samen met je oploopt op je pad om het te verkennen, je te laten voelen en inzien welke mogelijkheden je hebt, je een steuntje in de rug geeft als je het nodig hebt, maar ook een schop onder je kont op het juiste moment weet te plaatsen :-) Hij heeft mij de weg laten terugvinden die ik was kwijt geraakt: naar mezelf!"
N. Bos, Utrecht

"Alexander heeft mij verrassende inzichten gegeven over mijn werkelijke ik. Door zijn manier van coachen, vraagstelling en begeleiding heb ik de werkelijk belangrijke waarden voor mij ontdekt. Zonder zijn rustige begeleiding en oprechte interesse was ik nog steeds zoekende in deze 24/7 maatschappij waarbij sociaal wenselijk gedrag min of meer een vereiste is. Alexander heeft mij geleid naar spreekwoordelijke deuren, die ik voor altijd gesloten achtte.

Hij heeft mij gestimuleerd om in een veilige omgeving mijn angsten onder ogen te zien, in het nu te leren leven met een open en glimlachende houding. Hierdoor ben ik de werkelijk belangrijke aspecten in het leven te gaan waarderen en heb ik rust gevonden.

Dit alles is gebeurd onder de paraplu van Minfulness wat voor mij een ongelooflijk leerzame, inspirerende en heilzame periode is geweest."
A. Nuijten, Leusden

"Alexander mag zich terecht coach noemen. Na een introductiecursus Mindfulness heb ik langere tijd individuele coaching gehad. Hij verstaat de kunst om de essentie uit de hulpvraag te halen. Door zijn onvermoeibare tactische manier van doorvragen laat hij je zelf inzien hoe je om kunt gaan met lastige situaties.
Dank je wel voor je zeer waardevolle support en je vertrouwen. Van harte aan te bevelen voor een begeleiding die vérder reikt dan de coachingsgesprekken."
R. van Veen, Leusden

"De sessies met Alexander geven mij de kracht om met mijzelf aan de slag te gaan. Bewust en in het nu leven is een (misschien wel levenslang) proces. Alexander begeleidt jou in jouw proces in jouw eigen tempo. Hij is scherp en soms confronterend, door zijn open en oordeelloze houding voelt dat niet als aanvallend. Het geeft dieperliggende inzichten waar ik zelf in eerste instantie niet bijgekomen was. Nu, na een traject, lukt het me wel en steeds beter om zelf mijn gedachten en emoties te onderzoeken en daardoor leer ik mezelf steeds beter kennen."
Anoniem uit Utrecht

“Bij Alexander heb ik in een plezierige omgeving in een kleine groep o.a. met positieve aandacht leren kijken naar mijn boosheid en hoe daarmee om te gaan.”
Berdien uit Leusden

“Ik heb de training in een kleine groep als heel waardevol en positief ervaren. Er wordt echte geluisterd zonder onderbreken, ervaringen uitgewisseld en Alexander is al coach met humor maar ook de nodige seriositeit, interesse en oprechtheid, met invoelingsvermogen een hele goede begeleider op onze weg. Mijn leven – en dat van mijn vrienden en familie – zijn door deze oefeningen enorm verrijkt.”
M v. I. uit Leusden