Onze visie

Onze visie t.o.v. de zwangerschap

Een zwangerschap en bevalling is een uiterst sportieve prestatie. Als je een marathon loopt, weet je de laatste kilometers niet meer waar je het zoeken moet. Toch ga je door, want je wil naar de eindstreep. Daarom moet je je goed voorbereiden: je bent goed getraind en je hebt de juiste mentale mind-set. In je kracht staan betekent dat je de uitdaging aangaat. Dat alles in jou zich geeft ten behoeve van het doel dat je nastreeft. Dat niets ontzien wordt, elk obstakel een versterking van jouw kracht wordt. Als een positieve uitdaging wordt gezien.

De partner als coach!

Praktijk Leef! ziet een grote en bepalende rol voor de partner tijdens de zwangerschap. Waar je in je werk wel daadkrachtig en doortastend kunt zijn , is dat vaak minder vanzelfsprekend wanneer dit gaat over het begeleiden van je zwangere vrouw. Soms weet je niet wat je aandeel of rol daarin is of kan zijn. Je kan een gevoel van machteloosheid ervaren door het idee dat je je vrouw niet daadwerkelijk kan helpen.
Niets is minder waar! De partner heeft juist een sleutelrol in dit gebeuren.

NIets is minder waar! De partner heeft juist een sleutelrol in dit gebeuren. Een partner die kennis heeft van het beloop van het proces én weet hoe hij daarbij daadkrachtig kan anticiperen is de beste coach die er is! Een goed voorbereid stel is het beste team dat er is!