"De beste investering ooit.."

Tijdens mijn eerste zwangerschap werd ik overspoelt door angst -en paniekgedachten. Ik heb geestelijk toen echt een dieptepunt meegemaakt en had depressieve gedachten. Via mijn verloskundige ben ik in contact gekomen met Praktijk leef! Ik was wat sceptisch want ik had geen zin om weer helemaal mijn verhaal te doen want ik had bepaalde dingen gewoon al verwerkt/afgesloten (dacht ik). Maar ik wist ook wel dat ik hulp nodig had. Gelijk na de eerste sessie had ik een vertrouwd gevoel bij Alexander. Hij heeft mij tijdens de sessies geleerd dat ik mij niet moet verzetten tegen de angst maar de angst juist moet omarmen. Dit heeft mij zo goed geholpen dat ik het laatste trimester toch nog kon genieten van mijn zwangerschap.


Na een heftige bevalling ging het als snel niet zo goed met mij.... Ik niet genieten van het mijn pasgeboren dochter. Ik voelde mij zenuwachtig en nerveus. Ik sliep slecht en voelde mij instabiel.
Vier weken na de bevalling heb ik Alexander weer ingeschakeld. Er kwam al snel naar voren hoeveel lading mijn verleden nog had. Ik voelde nog heel veel verdriet en pijn en dat kwam nu ik moeder was weer helemaal naar boven. Wat er in die vervolgsessies is gebeurd is levensveranderend geweest. Ik heb op een volwassen manier mijn verleden verwerkt door te leren om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor alle pijn die mij is aangedaan. Ik voel mij nu een sterke vrouw en ben een nieuw mens geworden.

Zeven maanden na mijn bevalling raakte ik weer zwanger. Ik had een fijne zwangerschap (zonder angst) en een prachtige voorspoedige bevalling. Het voelde als een cadeau dat ik de zwangerschap en bevalling weer opnieuw mocht beleven. Ik geloof zeker dat dit komt doordat ik de strijd met mezelf en het verleden ben aangegaan. Ik ben Alexander heel dankbaar dat hij mij hierin heeft ondersteund en begeleid. De beste investering ooit."

Anoniem, Bunchoten-Spakenburg 2021