Relatietherapie

 Echtscheiding  Intimiteit & Sexualiteit  Geweldloos communiceren  Ouderschap en Opvoeding
Klik op een van de 4 knoppen voor meer informatie over het gekozen onderwerp

Hoofddoel

Relatiebegeleiding bij praktijk Leef! betekent dat je beiden als stel bereid bent om dat wat tijdens de begeleiding op tafel komt aan te zien en te erkennen als brandstof voor het verhelderen van de relatie en de persoonlijke ontwikkeling van ieder op zich.

De relatiebegeleiding heeft niet als hoofddoel om jullie als stel bij elkaar te houden. Dit zou een te beperkende richting zijn. Het hoofddoel ligt in de vervulling van ieders wensen en de verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar, jezelf en de thuissituatie waarin je verkeert.

Hierin is het heel belangrijk om open, en eerlijk te zijn naar de eigen verwachtingen, de onuitgesprokenheden en de gevoelens die ten grondslag lagen aan het begin van de relatie.

Relatiebegeleiding bij praktijk Leef! legt bloot wat er aan werkelijke gevoelens aanwezig is binnen de huidige relatie. Samen wordt onderzocht of er voldoende stevig fundament ligt om elkaar op een nieuwe, vrije, actuele manier te ontmoeten. Vrij van verwijten, vrij van oordeel, vrij van verleden.