Echtscheiding / uit elkaar

Wanneer het duidelijk is dat een relatie niet langer in stand kan blijven en een scheiding op handen is, kan de afwikkeling hiervan een intensief gebeuren zijn. Emoties kunnen hoog oplopen en spanningen en teleurstellingen kunnen dan een slopend effect op je hebben.
Wanneer je samen kinderen hebt draag je ook nog eens de verantwoordelijkheid voor hen. Je wilt niet dat zij de nare effecten van de scheiding meemaken, echter is de realiteit dat kinderen de spanningen in de relatie al veel eerder hebben gevoeld. Vanuit de verantwoordelijkheid die je voelt voor je kind(eren) en door de verbinding die je hebt met je (ex-)partner, kunnen jullie er samen voor kiezen om de scheiding zo harmonieus mogelijk te laten verlopen. Hierbij staat het welzijn van jullie als ouders én het welzijn van het kind/de kinderen centraal.
Bij praktijk Leef! kunnen jullie hierin begeleid worden. Het doel van de begeleiding is in algemene zin o.a.:

Acceptatie van de nieuwe situatie voor alle gezinsleden
Verwerking van heftige emoties
Hoe verder als ouders van het kind?
Veiligheid creëren voor het kind door helderheid en duidelijkheid
Een nieuwe verhouding vinden in het delen van de verantwoordelijkheid

In onze praktijk is het mogelijk om zowel de ouders als de kinderen te begeleiden. Voor het begeleiden van kinderen hanteren wij een leeftijdsgrens van 13 jaar. Wanneer er jongere kinderen in het spel zijn kan er worden samengewerkt met een kindertherapeute/kindercoach. Wanneer de onderlinge communicatie goed genoeg is en er sprake is van acceptatie van de nieuwe situatie kan een echtscheidingsmediator jullie verder begeleiden bij de alle veranderingen die een scheiding met zich mee brengt.